OCMFCA Uluslararası Konferans Büyük İlgi Gördü - Biruni Üniversitesi

OCMFCA Uluslararası Konferans Büyük İlgi Gördü

Tarih : 14 Aralık 2020
OCMFCA Uluslararası Konferans Büyük İlgi Gördü

Fırst Onlıne Conference On Modern Fractıonal Calculus And Its Applıcatıons”  OCMFCA Uluslararası Konferans Büyük İlgi Gördü

Üniversitemizin 4-6 Aralık 2020 tarihinde düzenlediği “ Modern Kesirli Kalkülüs ve Uygulamaları” üzerine ilk online uluslararası konferans olan “OCMFCA”yı yaklaşık 25 bin kişi izledi.

Biruni Üniversitesi tarafından, “Kesirli Mertebeden Diferensiyel Hesap’ın 325. yılı adına düzenlenen “FIRST ONLINE CONFERENCE ON MODERN FRACTIONAL CALCULUS AND ITS APPLICATIONS” İsimli Uluslararası konferans, yaklaşık 53 farklı ülkeden 450 matematikçinin katılımıyla 4-6 Aralık 2020 tarihleri arasında ZOOM platformunda çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

“Kesirli Mertebeden Diferensiyel Hesap” Mühendislik ve Doğa bilimlerinin çok önemli araştırma sahalarından olup, elektromanyetik, viskoelastik, akışkanlar mekaniği, elektro kimya, biyolojik popülasyon modelleri, salgın Hastalık yayılım modelleri, optik ve sinyal işleme konularında geniş uygulama alanları bulunmaktadır.

Konferansa, dünyaca ünlü ve “Kesirli Mertebeden Diferensiyel Hesap” araştırma alanında ilk ve en önemli buluşları sahip, bilim tarihine adını yazdırmış, Prof. Michele Caputo’nun katılımı ile çok büyük bir katılım ve izlenme oranına sahip olmuştur. Birbirinden değerli yaklaşık 450 bildiri sunumu yapılan konferans aynı zamanda facebook’ta canlı olarak da yayınlanmıştır.

Canlı yayında yaklaşık 25 bin kişinin izlediği konferans dünya bilim adamlarında çok büyük takdir toplaması ülkemiz ve üniversitemiz açısından gurur kaynağı olmuştur.

Organizasyon Ekibi: