Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Ahmet Burak İlhan ile Yusuf Anber in “Uluslararası Google 2021 Solution Challenge” yarışmasındaki başarısı - Biruni Üniversitesi

Tarih :

Uluslararası Google 2021 Solution Challenge yarışması Birleşmiş Milletlerin 17 tane sürdürülebilir kalkınma hedeflerini çözmeyi amaçlayan bir yarışmadır.

Bu yıl Biruni Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2inci sınıf öğrencilerimiz,

* Ahmet Burak İlhan ile

* Yusuf Anber

AGENA Takımı olarak hazırlamış oldukları Share.io isimli proje ile katıldılar.

Share.io projesi ile öğrencilerimiz Birleşmiş Milletlerin Kalkınma Hedeflerinden biri olan Kaliteli Eğitim maddesinin ‘Eğitimde Eşitlik’ hedefini çözmeyi amaçlamaktadır.

Bu hedefi gerçekleştirmek için geliştirdikleri uygulama ile ekonomik koşulları yetersiz  öğrencilere ücretli eğitim içeriklerine (çevrimiçi kurslar, e-kitaplar gibi) ücretsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlıyorlar.

Google, yaklaşık 2000 proje arasından son 50 yarı finalisti açıkladı.

Biruni Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimiz YARI FİNALİSTLER

Seçilen projeler: https://developers.google.com/community/dsc-solution-challenge/winners adresinde yer almaktadır.

Son 3 senedir Türkiye’den bu aşamaya gelen bir takımın bulunmadığı bu yarışmada, Öğrencilerimizi tebrik eder, ilerleyen süreçtede başarılarının devamını dileriz.

Uygulamaları hakkında daha fazla bilgi almak için hazırladıkları videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.