Uygulama Staj – İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı - Biruni Üniversitesi

Uygulama Staj – İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Öğrencilerimizin eğitim sırasında edindikleri bilgiyi deneyimleyebilecekleri iki staj yapmaları beklenmektedir.

BÜRO STAJI
    Etüd, iç mimarlık uygulama projesi, restorasyon ve arkeolojik kazı projeleri ile, mobilya, kent mobilyaları çalışmaları, maket, perspektif, peyzaj gibi iç mimarlık ve çevre tasarımına yönelik büro çalışmalarını kapsar.
    Staj komisyonlarınca uygun görülen özel büro, kurum, kuruluş ve inşaat şirketlerinin bürolarında, kamu kurum ve kuruluşlarının iç mimari proje üreten bölümlerinde ve staj komisyonlarınca uygun görülen dış ülkelerdeki iç mimarlık ve mimarlık bürolarında yapılabilir.

ŞANTİYE / UYGULAMA STAJI
    Şantiyede ince yapı, mobilya üretimi ve dekorasyona ilişkin çalışmaları, şantiye bürolarında ise yapı üretimine yönelik üretim, yapım ve montaj için gerekli çizimleri, rölöve ve ayrıntılı çizimleri, maliyet analizleri ve keşifleri kapsar. Restorasyon şantiyelerinde arkeolojik kazı, rölöve ve restorasyon gibi şantiye çalışmalarını kapsar.
    Staj komisyonlarınca uygun görülen özel büro, kurum, kuruluş ve inşaat şirketlerinin şantiyelerinde yapılabilir.